Community managementHoe creëren we een cultuur van uitwisseling en samenwerking?


Door ondernemers en flexwerkers op één locatie samen te brengen en onderlinge samenwerking te stimuleren, groeit ieders ondernemerschap exponentieel. Zelfstandigen leren van flexwerkers uit grote bedrijven en vice versa. Coworking heeft een groot effect op elke onderneming.

Community building tussen de aanwezige ondernemers stimuleer je door de aanwezige ondernemers actief met elkaar in contact te brengen, via matchmaking en kennisdeling. Het installeren van netwerk- en kennisdeel momenten verhoogt uitwisseling en samenwerking.

Binnen de community kan elke ondernemer en intrapreneur zijn concepten pitchen, testen, aftoetsen en presenteren. Zo ontstaat een open hub waarin bedrijven elkaar versterken. Je creëert serendipiteit: het bevorderen van het toeval is een vruchtbare bodem voor succes.
 

Hoe zorgen we ervoor dat de ruimte taakgericht werken faciliteert?  


Een goede coworking omgeving is opgebouwd volgens het principe van Activity Based Working. Een vloeiende, in elkaar overlopende combinatie van open en gesloten werk-, focus-, netwerk-, vergader-, presentatieruimtes en hotspots, elk met een goede zicht, licht en lucht kwaliteit.

Nadat je aan de basisvoorwaarden voor een goede coworking space hebt voldaan, is het nodig om het afsprakenkader op te stellen en samen met je community en managers in stand te houden. 

coworking management, community management

Hoe kunnen we samenwerken? 


Ons team kan de volgende rollen opnemen:

  • Advies en klankbord voor projectontwikkelaars en uitbaters van coworking, incubatie en shared office omgevingen. 

  • Quick scan van ontwerpen en business plannen.

  • Advies en begeleiding in offline en online community management en cultuur versterking.

  • Coaching en opleiding van hosts en matchmakers.

  • Faciliteren van workshops, brainstorms en netwerk bijeenkomsten.

  • Stakeholder management en partnership building.

We helpen graag bij de opstart van een nieuwe hub rond ondernemerschap. Neem contact met ons op.


Verder lezen


Bekijk het overzicht van onze diensten of lees verder over onze aanpak in Het Nieuwe Werken, business transformatie of lokaal ondernemerschap