Wie wij zijn

team appelbaluwzeegroen: consultants in het nieuwe werken, lokale economie, changemanagement


Appelblauwzeegroen is een project- en adviesbureau dat in 2009 opgericht werd onder de naam Ascens.

Bart Scheenaerts en Dette van Zeeland kwamen elkaar in 2010 tegen in de eerste coworking space van Antwerpen, ASPACE. Sindsdien worden ze gedreven door andere manieren van werken en samenwerken.

In de afgelopen jaren ontwikkelden we samen met bedrijven, organisaties en overheden een visie op business transformatie, community building en cocreatie die we elke dag verder aanscherpen. 

Vanaf 2013 gebeurt dit ook vanuit een eigen coworking community in het fort van Edegem: het Bolwerk waar Inge Peeters en Sofie Konings mee de community runnen.

Het kernteam van Appelblauwzeegroen bestaat op dit moment uit 4 vaste medewerkers, in onze projecten werken we samen met een professioneel netwerk van change managers, project managers en coaches die onze visie en waarden delen. 


Bart Scheenaerts

Bart Scheenaerts

Zaakvoerder
Initiatiefnemer het Bolwerk
Project- en programma manager, change manager
Co-President Be Coworking

Na een eerdere carrière als Business Development Manager bij een marktleider in ICT outsourcing, realiseerde hij ICT en business projecten bij grote financiële instellingen en industriële bedrijven. Vandaag leidt hij change trajecten in verschillende bedrijven.

Barts persoonlijke drijfveer is om actief te zijn in maatschappelijk relevante projecten, meer bepaald die projecten die een belangrijke positieve bijdrage hebben op sociaal-economisch vlak.

Barts kerncompetenties zijn het samenbrengen van mensen met uiteenlopende competenties en hen met respect voor elkaar laten samenwerken door het kiezen van de meest efficiënte projectmethodiek.

Verder engageert Bart zich in Edegem als bestuurder in de adviesraad lokale economie, waar de doelstelling is om een nieuw ecosysteem te creëren gericht op lokale ondernemers, middenstanders en zelfstandigen.

Bart is gecertificeerd Prince-2 Projectleider, Scrum Master en Agile coach met meer dan 20 jaar ervaring in het leiden van zeer kleine tot zeer grote projecten voor een breed scala van klanten. Hij behaalde in 2008 het diploma van Executive MBA, met focus op ondernemerschap, bij Flanders Business School in Antwerpen.


Dette van Zeeland

Dette van Zeeland

Change & culture designer
Community builder
Project en change manager
Consultant Het Nieuwe Werken

Gedreven door sociale innovatie coacht Dette organisaties, ondernemers en stakeholders in creatieve processen rond cultuurverandering, ondernemerschap en innovatieve samenwerkingsmodellen.

Sinds haar opleiding aan de kunstacademie zet ze ideeën in de wereld. Haar rol veranderde van kunstenaar en art director van creatieve producties, naar marketing en project manager in een B2B omgeving en community builder en coach in een coworking space. Daar kwam ze thuis.

Vandaag houdt Dette zich bezig met nieuwe vormen van samenwerken en samenleven. Ze past haar visie op samenwerken, ecosysteemdenken, cocreatie en ondernemerschap toe in coworking omgevingen, in cocreatie processen binnen lokale economie projecten en in trajecten rond het nieuwe werken in bedrijven en organisaties.

In eerdere projecten voor Stad Antwerpen, Amnesty International en Antwerpen aan ’t Woord gebruikte ze op originele wijze participatieve processen en werkte ze samen met medewerkers, ondernemers en stakeholders. Intussen heeft ze zich ontpopt als ontwikkelaar en begeleider van trajecten in het nieuwe werken en faciliteert ze projecten en dynamische processen rond cultuurverandering en lokale economie.

Dettes sterkste punten zijn change management, cultuurverandering en community building, relatiemanagement, marketingstrategie, inzichtelijk projectmanagement en de aandacht voor partnerships en stakeholders. 


Inge Peeters

Inge Peeters

Human Resources expert & coach
Coworking host & matchmaker

Als doorwinterde Human Resources professional met meer dan 15 jaar ervaring, ondersteunt Inge organisaties en zelfstandigen op vlak van werving en selectie, loopbaanbegeleiding en algemene administratie.

In coachingstrajecten helpt ze mensen om aanwezige talenten, drijfveren en groeimogelijkheden te ontdekken en optimaal in te zetten in professionele of persoonlijke uitdagingen. Ze combineert daarbij een analytische geest met een mensgerichte aanpak, humor en aandacht voor het nieuwe werken.

Verder vormt ze, samen met haar collega’s, het centrale aanspreekpunt voor de coworking community en externe klanten. 

Inge is geboeid door bedrijfscultuur en -organisatie, mensen en hun verhalen, en koos daarom voor studies communicatiewetenschappen, journalistiek en recent een bijkomende therapieopleiding van 4 jaar.  


Sofie Konings

Sofie Konings

Coworking host & matchmaker
webdesigner en communicatiespecialist

Met twee diploma’s in communicatie op zak, specialiseert Sofie zich in het vertalen van interne en externe communicatieboodschappen van coworking space het Bolwerk. Ze is verantwoordelijk voor de communicatie op sociale media en de websites www.blwrk.be en www.bardoffice.be. Verder vormt ze, samen met haar collega’s, het centrale aanspreekpunt voor coworkers en externe klanten.

Door haar opleiding ontwikkelde Sofie een sterke interesse voor co-creatie processen (onder andere in employer branding) en bedrijfsculturen die nieuwe manieren van samenwerken stimuleren en het nieuwe werken centraal stellen.

Sofie leidt daarnaast web development projecten die vanuit de coworking community ontstaan. Met een pragmatische aanpak staat ze klanten bij in tekstredactie, beeldbewerking en het design van websites en brochures. Een scherp analytisch vermogen, actief luisterende en proactieve houding stellen haar in staat om snel klantenbehoeften te detecteren en een project op maat op te leveren.


Onze netwerken

We staan in nauw contact met verschillende 'vooruitziende' netwerken zoals 2BeLinked, een organisatie van experts op het vlak van organisatiedesign en nieuwe business modellen en Teal for Teal, een community rond het gedachtegoed van Frederik Laloux, maar werken ook samen met ondernemers organisaties zoals Unizo, Voka, Bizidee en Flanders DC.