Verandering is een uitnodiging om vloeiender samen te werken

Onze projecten rond het thema samenwerken

 
 

Coworking het Bolwerk: community in cocreatie

In onze coworking space het Bolwerk, een hub rond Het Nieuwe Werken, stimuleren we het ondernemerschap van ondernemers, flexwerkers, start-ups en innovatieve bedrijven, gelegen in het prachtige Fort 5 park in Edegem.

We werken in onze community met Activity Based Working en principes zoals Pay It Forward. Dit voedt de cultuur van samenwerking, kennisdeling, netwerking en matchmaking, wat ondernemerschap versterkt en de onderlinge netwerkeffecten vergroot.

Het Bolwerk is onze proeftuin van Het Nieuwe Werken, waar nieuwe werkvormen zeer praktisch worden uitgetest en waar intra- en entrepreneurship kernbegrippen zijn.

Komt jullie project hier ook te staan?

Interesse om met Appelblauwzeegroen samen te werken?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Het Nieuwe Werken bij Amnesty International Vlaanderen

Het nederlandstalige AIVL verhuisde begin 2017 vanuit Antwerpen naar het gebouw van de franstalige zusterorganisatie AIBF in Brussel.
Deze verhuizing is een transitie waarbij verschillende elementen van Het Nieuwe Werken geïntegreerd worden in de organisatie.

Onze rol bestond uit de begeleiding van de werkgroep "behaviour", het opzetten van proefmomenten rond Het Nieuwe Werken en nieuwe methodieken rond samenwerken om deze verandering zo zacht mogelijk te maken en weerstanden weg te nemen.


Be Coworking: nationale federatie voor coworking

Coworking zou coworking niet zijn als er geen samenwerkingsverbanden zouden ontstaan tussen de coworking initiatieven doorheen ons land.

Be Coworking ontstond begin 2016, in cocreatie tussen Vlaamse, Waalse en Brusselse initiatieven als de Belgische Coworking Associatie.

Bart Scheenaerts, managing partner van Appelblauwzeegroen, werd verkozen als co-president en vertegenwoordigt de regio Vlaanderen.

Elk jaar in oktober organiseert Be Coworking de nationale coworking week.

Stad Antwerpen: activatie Bredabaan Merksem

 Beeld: Elvire Van Ooteghem in opdracht van stad Antwerpen

Beeld: Elvire Van Ooteghem in opdracht van stad Antwerpen

Het winkelkerngebied Bredabaan in Merksem, dat het hoogste leegstandscijfer van Vlaanderen heeft, in 2015 en 2016 geactiveerd door nieuwe ondernemers aan te trekken.

Merksem werd als ecosysteem benaderd en overleg en samenwerking tussen stakeholders werd opgestart. Een gecombineerde top-down en bottom-up benadering beoogde een positieve kentering van het ondernemend klimaat, om op termijn de structurele leegstand terug te dringen.

Kernprincipes van Het Nieuwe Werken, cocreatie en sociale innovatie werden hierbij ingezet.

 

Pharma Supply Chain: serializatie, track & trace

appelblauwzeegroen - Pharma.jpg

Serializatie en Track&Trace zijn vandaag belangrijke thema's in Pharma. Steeds meer landen verplichten de producenten om unieke en traceerbare serienummers te voorzien op hun verpakkingen. Het doel is de handel in nepmedicijnen tegen te gaan: een gewetenloze multi-million-dollar industrie die bovendien duizenden doden per jaar veroorzaakt.

Appelblauwzeegroen realiseerde tussen 2014 en 2016 in opdracht van een groot Pharmabedrijf in België de naadloze ICT koppeling van de verpakkingslijnen met het ERP systeem. Een zelfsturend ICT support team werd klaargestoomd om de uitbreidingen van het systeem adequaat uit te voeren en technische vragen vanuit de fabriek te behandelen.


Van Massive naar Philips: brand transformatie

Het Antwerpse familiebedrijf Massive kwam in 2006 in handen van de Nederlandse verlichtingsreus Philips.

De brand transformatie werd in 2012 en 2013 onder de projectnaam Aurora gefinaliseerd. Appelblauwzeegroen, toen nog gekend onder de naam Ascens, werd ingehuurd om het gedeelte Operational Excellence te leiden. Het end-to-end project omhelsde redesign van verpakking, hercertificatie, design optimalisatie, productie opstart in China, EMEA B2C marketing strategie van verschillende product categorieën, introductie van een shop-in-shop concept met customer experience als uitgangspunt. 

Het project werd on time (te vroeg zelfs), on quality, on budget opgeleverd, door het slim combineren van agile en waterfall methodieken in een sterk procesgedreven ontwikkelomgeving.

CoderDojo: onze kinderen futureproof maken

Elke tweede zaterdag van de maand organiseren we in de namiddag een CoderDojo in het Bolwerk. Jong en oud leren samen, op een speelse manier programmeren, spelletjes en animaties maken en met eenvoudige computerprogramma's werken.

Gemotiveerde coaches, een mix van IT professionals, onderwijzers, ouders en gevorderde kinderen helpen en begeleiden de aanwezigen. We eindigen elke sessie een "show & tell", waarin de aanwezige kinderen hun resultaat aan de anderen kunnen tonen.

De coderdojo staat onder leiding van Philippe Michiels, IT ondernemer van het bedrijf Antser, en tevens actief in coworking het Bolwerk. Intussen bouwden we een actieve samenwerking op met het Edegemse OLVE-college.

Lokale economie Edegem :adviesraad en bedrijvige kern

Als lid van de adviesraad lokale economie in Edegem werken we actief mee aan het uitstippelen van de economische beleidslijnen van de gemeente.

We brengen samen met andere gemotiveerde ondernemingen uit Edegem, advies uit aan het gemeentebestuur, nemen initiatieven om lokale economie te stimuleren en te promoten en creëren van een platform waarop lokale economie kan netwerken.

Vanuit dat ambitieus advies groeide het pilootproject Bedrijvige Kern, een vernieuwend concept van Unizo over de ontwikkeling van lokale handelskernen. Edegem werd in 2016 uitverkoren als één van de vier pilootgemeentes om kernversterkende activiteiten te ontwikkelen. We zijn vereerd te mogen deelnemen aan de activiteiten van de stuurgroep.


Bar d'Office: een netwerk van coworking spaces in Vlaanderen

Vlaanderens grootste coworking netwerk combineert 8 coworkingspaces in één gezamenlijke community. Met één abonnement kunnen coworkers terecht op al onze locaties. De drive krijg je er gratis bij. Duik in deze smeltkroes van durvers en doeners. Laat je verrijken door onze coworkers. Als netwerk versterken we elkaar, wisselen we best practices uit en dragen we de coworking vibe uit in Vlaanderen. Kijk eens op www.bardoffice.com

Cowork-out: een uptempo netwerkevent voor fitte ondernemers

Vernieuwende netwerkformats op COWORK-OUT

We krijgen energie van het ontwikkelen van vernieuwende netwerkformats. Voor COWORK-OUT combineerden we 'fitness' met coworken, pitchen, speeddaten en world café stijl brainstormen. Het event gaf tegelijk aan Evelien Corens en Charlotte Feremans, twee Antwerpse laatstejaarsstudenten Event & Project management aan de Karel de Grote Hogeschool, de kans om hun talent te tonen. 

Komt jullie project ook hier te staan ?

Interesse om met Appelblauwzeegroen samen te werken?

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek. Hopelijk inspireren we elkaar en zetten we samen mooie projecten neer.